post

Moment Design

Ik volg de opleiding tot documentair afscheidsfotograaf omdat het mijn doel is dat een tastbare en liefdevolle herinnering aan het afscheid voor iedereen toegankelijk is.

Het vierde blok van de opleiding stond in het teken van Moment Design. De camera kwam weer uit de tas. Een afscheid oefenen kan natuurlijk niet, het gaat in de reportage nl. niet om de auto, de kist en de bloemen: het gaat om de mensen, de momenten, de liefde en de verschillende connecties. Gelukkig zijn wij inmiddels ook allemaal opgeleid in allerlei andere technieken en doelgroepen. Wij maakten kennis met een stelletje, zichtbaar tot over de oren verliefd. Beiden hadden een flinke rugzak, des te groter het geluk dat ze in elkaar vonden.

Na de theorie van blok 4 werd dus weer volop gefotografeerd. Het verliefde stel ging niet in poses voor de camera, maar door de technieken en vragen en opdrachten uit de Moment Design kwam juist de verbondenheid en de emotie tussen die twee naar voren. Het spatte ervan af. Ze hadden hele mooie momenten samen en hadden niet eens door dat er 5 camera’s op een armlengte aan het klikken waren, ze gingen in elkaar op en waren de fotografen vergeten. Hoe bijzonder was dat. En zo werd de fotoshoot op zich simpelweg een herinnering, om te koesteren voor altijd.

6 thoughts on “Moment Design

 1. Ben onder de indruk Jolanda van het mooie werk wat je doet met fotografie en wat je laat zien.
  Super! Respect!
  Blijf je graag volgen in je ontwikkeling.

  • Ook wij, Geo en Ine kunnen jouw werk bijzonder waarderen. Tijdens mijn 70ste verjaardag heb jij deze avond op een mooie en feestelijke manier vastgelegd in een bijzondere fotoreportage. Een mooie herinnering waar wij nog regelmatig met veel plezier na terug kijken. Nu ben je een totaal andere weg in geslagen en ben je als volleerd en geregistreerd afscheid fotografe bezig. Wij weten zeker dat je daar in zult slagen en wensen jou daarmee heel veel succes toe. Liefs van ons twee, Geo en Ine.

 2. Supertrots op mijn vrouw, die zich volledig op deze opleiding heeft gestort. En ook is geslaagd. Nu is ze druk met haar website, en ook met het maken van love shoots. Ervaring maakt je zoveel rijker xx

 3. Dankjewel Jolanda voor de geweldige mooie foto’s die je van ons gemaakt hebt. We hebben een herinnering voor ons zelf maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen neergezet. Super mooi geworden. Thanx

 4. Petje af voor Jolanda dat ze de deze opleiding, ondanks haar drukke leven qua werk en zorg voor familie, weer met volle 100% interesse en inzet gedaan heeft.
  Aanwinst voor mensen die een “moment” reportage overwegen .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *