Afscheidsfotografie

Je zit vol emoties en een afscheidsfotografie is niet het eerste waar je aan denkt. Het loslaten van je dierbare is ontzettend moeilijk en de herinnering is niet in woorden uit te drukken. Beelden zeggen vaak alles. 

Ik ben sinds februari 2020 gecertificeerd afscheidsfotograaf en maak gebruik van documentaire fotografie. Deze vorm van fotografie heeft mijn hart geopend. Ik weet bijna niet meer hoe ik vroeger fotografeerde. Want de connectie zit niet in de bloemen, de kist of de auto, maar in de beelden die liefde en verbinding laten zien.

De laatste liefdevolle tastbare herinnering....
Laat de herinnering je troosten

Ik besefte hoe belangrijk herinneringen zijn toen ik tijdens het overlijden van mijn moeder een aantal dagen en nachten hand in hand met haar heb doorgebracht en we de herinneringen bespraken aan haar gezin en familie, bladerend in de oude albums. Het is toen dat ik besefte dat afscheidsfotografie een onderdeel hoort te zijn van een afscheid, met foto’s die gaan over liefde, troost en verbondenheid.

Ik kijk met mijn hart, leg vast wat aan jou voorbijgaat en maak de herinnering blijvend. Mijn emoties als afscheidsfotograaf staan hierbij zeker niet op uit, ik ben ook gewoon een mens, maar ik denk dat dit juist een betere reportage oplevert. Ik voel aan wanneer het moment er écht toe doet.

Afscheidsfotografie gaat om de momenten en de verbinding. Daarom sta ik niet verborgen achterin maar kom ik dichtbij en ga ik op in de mensen die dichtbij staan. Natuurlijk weet ik als professioneel afscheidsfotograaf discreet en respectvol aanwezig te zijn. Het is even wennen aan een fotograaf om jullie heen, maar dat went al na de eerste minuten.

BudgetStandaardCompleet
2 uur € 347,-3 uur € 617,-6 uur € 847,-
Kennismakingsgesprek   Kennismakingsgesprek   Kennismakingsgesprek   
Online gallery   Online gallery   Online gallery   
Slideshow op muziek binnen een week    Slideshow op muziek binnen een week    Slideshow op muziek binnen een week    
ca. 60 foto’s geleverd op USB   ca. 60 foto’s geleverd op USB    ca. 120 foto’s geleverd op USB
Geen albumAfscheidsalbum 20 x 20 cm, 20 spreads, linnen omslag met embossingAfscheidsalbum 25 x 25 cm, 20 spreads, linnen omslag met embossing
Meerdere locaties, meerdere dagen mogelijk
200 km inclusief200 km inclusief200 km inclusief

Optioneel: Foto’s van het graf na plaatsing van de steen: 45,-. Asverstrooiing: 65,-. Extra uren: 95,- per uur. Verdeeld over meerdere dagen: 45,- per split.

Graag vertel ik jullie wat er nog meer mogelijk is in een persoonlijk gesprek, omdat elke situatie uniek is.  Alle prijzen zijn incl. BTW en verzendkosten

ALBUM

Een laatste herinnering geeft steun en troost en helpt bij de verwerking. Ik zorg voor een persoonlijk, dierbaar en tastbaar fotoalbum. Zo’n album kan helpen bij het beantwoorden van vragen die kinderen kunnen stellen en het opent het gesprek met bezoek in de moeilijke periode na het afscheid. Standaard wordt het album in een prachtige linnen afwerking verzorgd. Andere uitvoeringen, meer pagina’s, met een bewaardoos, het kan altijd.